top of page

FORSLAG TIL RUNDREISE

EN REISE FULLSPEKKET AV OPPLEVELSER 
Dag 1-2: Anuradhapura
Anuradapura, Mithudama Travel
Anuradapura,Mithudama Travel
Mithudama Travel

Dere vil bli ønsket velkommen av vår sjåfør på flyplassen ved Negombo. Herfra går turen nordover til Anuradhapura som var øyas første kongehovedsted i over 1400 år. Her skal dere bo ved et fantastisk hotel, konstruert i byggestilen fra den gang Kongen av Anuradhapura regjerte.

 

Neste dag kan dere gjøre et besøk til det mystiske hellige "Bodhi-treet" som ligger i tilknytning til tempelet i Anuradhapura. Vi gjør også et stopp ved den høyeste dagodaen i Sri Lanka (klokkeformet bygning med murstein tvers igjennom). Stupaene, som de også kalles, skjuler relikvier av varierende grad, fra enkle bilder av Buddha til deler av Buddha selv.

Dag 3 - 5, Sigiriya
Sigiriya, Løveklippen,MithudamaTravel
Kandelama, Sri Lanka, Mithudama Travel
Løveklippen, Sigiriya, Mithudama Travel
Sri Lanka, Mithudama Travel

Denne dagen går turen vestover i landet, og dere skal nå bo 3 døgn ved et fantastisk hotell som er bygget inn i jungelen. Hotellet er bygget etter den anerkjente arkitekten Geoffrey Bawas tegninger, og det sies at jungelen en dag vil ta tilbake det som var sitt. Man kan nærmest se hvordan jungelen vokser og omfavner hotellet. Herfra skimter man "Løveklippen " i det fjerne.

 

Etter en tidlig frokost, er det mulighet for å bestige "Løveklippen", som er en 180 meter høy klippe hvor kong Kasyapa bodde med sitt hoff for ca. 1600 år siden. Han bygde et palass på toppen av klippen, da han måtte rømme fra sin bror i Anuradhapura. Mer om denne historien får dere høre fra guiden som vil følge dere til toppen.

 

Neste dag går turen til Polonnaruwa, som var øyas andre kongehovedstad. Mektige ruiner og rester av storslåtte vanningsanlegg vitner om en høytstående kultur i det gamle singaleserriket.

 

Etter turen til Polonnaruwa, og en deilig lunsj ved hotellet, kan dere besøke Tempel- grottene i Dambulla. For ca. 2000 år siden søkte en konge tilflukt i grottene, og som takk for seg, fikk han sine beste håndverkere til å hugge statuer, male fresker og forme gipsfigurer av Buddha. Flere konger og stormenn har fulgt opp og i dag finner vi over 150 versjoner av Buddha i grottene.

Dag 6, Kandy
Kandy, Mithudama Travel
Kandy, Tannens Tempel,Mithudama Travel
Kandy,Tannens Tempel, Mithudama Travel

Turen går nå sørover til et flott hotell i Kandy. Grønne høydedrag omkranser byen som ligger ved en kunstig innsjø 500 m.o.h. På ettermiddagen blir det tid til en tur i "Tannens Tempel". Dalada Malagwia, tannens palass, oppbevarer en av Buddhas tenner og er derfor et av de viktigste buddhistiske templene og pilegrimssteder.

Dag 7, Adams Peak

Denne dagen beveger vi oss lengre opp i høyden, nærmere bestemt ved foten av det "hellige fjellet", Adams Peak (Sri Pada). På toppen av fjellet finner man et meter langt avtrykk som er formet som en fot, og pilgrimmer fra hele fire verdensreligioner har valfartet til dette stedet i flere hundre år. Den beste tiden er å gå om natten (fra juletider til slutten av mai), da kan man være heldig å få med seg den spektakulær soloppgang og se fjellet kaste en skygge over dalen.

Dag 8 - 9, Nuwara Eliya
Nuwara Eliya, Te-Plantasje, Sri Lanka, Mithudama Travel
Nuwara Eliya, Te-Plantasje, Sri Lanka, Mithudama Travel
Nuwara Eliya, Te-Plantasje, Sri Lanka, Mithudama Travel

Turen går nå videre til Nuwara Eliya. Det var engelskmennene under kolonitiden som gjorde dette stedet kjent. Her bygde de herskapelige fritidsboliger og engelske hager. Området kan oppleves som en norsk sommer, kjølige kvelder og tørr luft. Hotellet dere skal bo på er fra den engelske kolonitiden.

Dag 10, Horton Plain

Etter en tidlig frokost blir dere kjørt til Horton Plains. Etter en times gåtur i fjellet, kommer dere frem til Verdens ende, og et fantastisk skue over fjell og dal venter dere her. Medbrakt lunsj fra hotellet kan inntas mens utsikten nytes. Det blir en avslappende kveld ved hotellet.

Dag 11-12, Yale Nationalpark
Yale Nasjonalpark, Sri Lanka, Mithudama Travel
Yale Nasjonalpark, Sri Lanka, Mithudama Travel

Turen går nå nedover fjellene og ned i lavlandet sør på øya. Her skal dere bo i en jungelhytte. En deilig middag ute i det fri under stjernehimmelen venter dere på kvelden.

Dag 13, Galle

Etter et par eksotiske dager i jungelen, vender vi retning sydvest og til Galle Fort. Inne i fortet finner man trange smug, barer, restauranter og fine Boutique hoteller. Her har man dagen til fri disposisjon.

Dag 14-15, Hikkaduwa
Hikkaduwa, Sri Lanka, Mithudama Travel
Hikkaduwa, Sri Lanka, Mithudama Travel

Vi følger vestkysten og gjør et stopp rett ved Hikkaduwa. Her venter et fantastisk Boutique hotell plassert rett ved stranden. Det er tid for å nyte de flotte omgivelsene, spa og et fantastisk kjøkken. Dagene her kan gå til sol, bad og avslapning.

Dag 16-19, Colombo
Colombo, Sri Lanka, Mithudama Travel
Colombo, Sri Lanka, Mithudama Travel
Colombo, Sri Lanka, Mithudama Travel
Colombo, Berlin Skylounge (9), Ceylon Tr

Da er dere kommet til veis ende på rundreisen, men noen fine dager i Colombo gjenstår. De er til fri disposisjon; shopping, sightseeing, sol og bad etter eget ønske.

 

Colombo er en hektisk og pulserende by som har mye by på. Her finner man en miks av gammel og ny arktiktektur, flere shoppingsenter, templer, museer, restauranter, barer, casino, grønnsaksboder og mye mer!

 

Dag 19 er avreisedagen og vi håper at dere har hatt en uforglemmelig reise og et fantastisk minne for livet!

bottom of page