top of page

SOL, SURFING OG STRANDLIV

STRANDLIVET PÅ SRI LANKA

Enten du vil surfe, slappe av i en loungestol eller finne din helt private perle, har Sri Lanka en strand som passer. 

Her er ti av de beste,  fra nordvest og mot klokka!

Weligama_SriLanka_Foto_RunarLarsen3757.j

WELIGAMA

Weligama er surfing, strand, sol og slaraffenliv i toppklassen, helt sør på Sri Lanka. Også et godt utgangspunkt for en variert ferie, i kombinasjon med Mirissa, Matara og Anghama – som til sammen byr på kolonihistorie, pulserende handelssentrum og ikke minst hvalsafari. Fra november til mai er det gode muligheter for å komme tett på blåhval og delfiner. Gode forhold for surfing og kiting – eller late dager i solsenga.

Hikkaduwa1_edited.jpg

HIKKADUWA

Surf, strand og sol. Hikkaduwa sør for Colombo lokker både voksne strandløver og unge surfere. Dette er ingen hemmelig perle, men med livlig stemning, et bredt utvalg i gjestehus og hotell og gode forhold for både surfing og strandliv er det en klassiker. Det er også et fint utgangspunkt for å utforske både innlandsjungel og andre strender i denne delen av landet.

Arugam_Bay7.jpg

ARUGAM BAY

Arugam Bay i øst er surfernes paradis. Dette er et laidback sted med en miks av familier, backpackere og seriøse bølgeryttere. Den sigdformede stranda er kjent som et av de bedre og mest stabile surfestedene i Sørøst-Asia, men du trenger ikke være ekspert for å prøve balansen ute på bølgene. Foruten lokale fiskere er Arugam Bay for og av turister.

Unawatuna_SriLanka_Foto_RunarLarsen3929.

UNAWATUNA

Den halvmåneformede backpackerfavoritten leverer fortsatt varene for kresne strandturister sør på øya. Her er det gyllen sand, herlig sjømat og gode forhold for både surfing og snorkling (avhengig av sesong). Med nyrenovert strandlinje og avslappende stemning er det lille stedet like utenfor historiske Galle kanskje Sri Lankas aller beste for slaraffenliv og late dager i vannkanten. De ikoniske styltefiskerne er ofte å finne bare minutter fra Unawatuna med tuk-tuk.

Nilaveli1.jpg

NILAVELI

Strandperle nord for Trincomalee i sørøst, i et område som først er blitt tilgjengelig for turister etter borgerkrigen de siste årene. Her dukker det stadig opp nye hotell, men stemningen er fortsatt veldig rolig – og alt handler om fiske, sjø, strand og palmesus. Ved Pigeon Island er det gode snorkle- og dykkemuligheter, mens den store lagunen er full av fisk og fauna. Et godt alternativ for en stille og fredelig ferie.

Tangalle_SriLanka_Foto_RunarLarsen3687.j

TANGALLE

Mens luksushotellene overtar stadig flere av de urørte strandperlene i sør, er det fortsatt mulig å finne rustikke bungalower og hytter på stranda. Den avslappende backpackerstemningen lever i beste velgående i Tangalle lengst sør på øya, og kombinasjonen av et variert utvalg a overnattingssteder og paradisiske strender er god som gull. Her får du alt fra førsteklasses luksus til klassiske «shacks» på stranden, men alltid med samme gylne sanden og deilig palmesus. 

Negombo_SriLanka_Foto_RunarLarsen1061.jp

NEGOMBO

Det er beliggenheten bare noen minutter fra flyplassen som er Negombos største forse. Den lille fiskerlandsbyen nord for Colombo byr ikke på det beste badelivet, men er et utmerket sted å lade batteriene før den store rundreisen på øya – eller som et behagelig sted å avslutte oppholdet før hjemreisen. Stranda er lang og full av liv med fiskere og lokale badenymfer. 

Kalpitiya_SriLanka_Foto_RunarLarsen1286.

KALPITIYA

Mens de fleste turister flokker seg omkring de sørlige strandstedene på Sri Lanka, byr en liten og ukjent region bare et par timer nord for Colombo på øde strandliv og få besøkende. Bare et par timer nord for flyplassen i Colombo framstår halvøya Puttalam som en drøm for den som jakter palmesus og strandliv utenfor allfarvei. Kalpitiya er fortsatt ganske ukjent, men er utvilsomt en av øyas virkelige perler. Dette er et yndet sted for kitesurfing, men det er også et deilig sted for slaraffenliv på stranda.

Bentota_SriLanka_Foto_RunarLarsen4486.jp

BENTOTA

En annen charterfavoritt, omtrent halvveis mellom Colombo og Galle vest på øya – og et bedre alternativ enn travle Hikkaduwa. Hotellene er store og moderne, men Bentota er likevel et sted med lav hvilepuls. Stranda er bred og lang, mens mangroveskogen i lagunen i innlandet er et spennende sted for utflukter med båt. I sentrum yrer det av liv med markeder og butikker, og selv om det ikke akkurat er noen arkitektonisk perle er det et fint eksempel på en levende by med vennlige, smilende mennesker.

Yala_SriLanka_Foto_RunarLarsen2874.jpg

YALA

Yala nasjonalpark er på ingen måte et nytt reisemål, men kombinasjonen av strand og safari på samme sted er unik. Kun et par-tre hotell har fått tillatelse til å bygge, for her skjer alt på dyrenes premisser. De relativt nybygde resortene ligger nede ved strendene i nasjonalparkens buffersone, noe som betyr at du kan få besøk av en elefant mens du spiser middag.

bottom of page