top of page
  • Forfatterens bildeCEYLON TRAVEL

Ta turen til idylliske Sri Lanka

LEI AV VINTER OG SNØ

Ta turen til idylliske Sri Lanka


Lei av å måke snø, speilglatte veier og skraping av frosne bilvinduer, da kan du bytte ut varme vinterjakker med badeshorts, bikini og lette sommerklær å ta turen til "The teardrop of India", vakre og uimotståelig Sri Lanka. Landet har kommet seg trygt gjennom pandemien og økonomiske uroligheter og står nok en gang klar til å ta imot solhungrige og reiseklare nordmenn på jakt etter hvite strender, palmesus og kulturelle opplevelser. Eventyrlige solnedganger, historiske perler, spennende nasjonalparker og eksotiske smaksopplevelser kan fort bli dine minner om du legger turen til denne grønne øya i det Øst indiske hav.


(Bilde fra Aitken Spence Hotels, Kandalama)


Unike opplevelser

Asia har blitt et reisemål for stadig flere nordmenn. Mens Thailand mottok mer enn 1,7 millioner turister i november i fjor viste tilsvarende tall for Sri Lanka knapt 60 000. Er du ute etter unike og autentiske opplevelser, uten et hav av turister rundt deg, er utvilsomt dette destinasjonen for deg. Her kan du vandre på kritthvite strender og bade i turkisfarget sjø, nesten alene. Tar du turen til fjellene kan du oppleve teplantasjenes rike, gå på spennende fotturer eller ta jernbanen på noen av de vakreste og mest fascinerende togstrekkene i verden. Her kan du finne grønnkledde åssider med tebusker så langt øyet kan se. Det var blant annet i disse områdene Sir Thomas Lipton kunne høste bladene til sin verdensberømte te. Fortsatt er Sri Lanka en betydelig og stolt eksportør av te i verdensklasse og rangeres i dag som nummer to internasjonalt.Arven fra kolonitiden

Europeerne har utvilsomt satt sitt historiske fotavtrykk på øya. På 1600 tallet erobret portugiserne landet, deretter kom hollenderne på 1700 tallet og til slutt britene som styrte fra 1796 til Ceylon, som det den gang het, ble selvstendig i 1948. Landet skiftet navn til Sri Lanka i 1972. Historiske bygninger, kanaler, te- og gummiplantasjer, og omfattende handel med kanel og edelstener kan alt knyttes til kolonitiden. Arven fra denne tiden ser man godt den dag i dag når man ferdes rundt på øya, enten det er båtkanalene i Negombo, teplantasjenes i høylandet ( her kan man også overnatte) eller om man velger å bo på noen av de mest kjente hotellene med bygninger fra den tiden. Galle Face Hotel og Tintagel i Colombo, Queens Hotel og Mountbatten bungalow i Kandy eller Grand Hotel i Nuwara Eliya er bare noen få av mange hoteller med kolonial stil. Den gamle arkitekturen er godt bevart og gir en god balanse i møte med det moderne Sri Lanka.(Bilde fra Aitken Spence Hotels, Heritance Ahungalla)


Mangfold av overnattingssteder

Men Sri Lanka har ikke bare koloniale hoteller, her kan du finne overnattingssteder for enhver smak og lommebok. Søker du noe utenom det vanlige kan du jo dra på safari å bo i luksustelt eller en lodge i en av de mange nasjonalparkene på øya. Det sies at landet har over 7 000 ville elefanter. Du kan bo høyt oppe i trekronene, bo på flotte strandresorter, økohoteller, spahoteller, hoteller med Ayurvedisk behandling, boutiquehoteller eller private villaer med eget basseng og butler. Felles for de alle er at du blir møtt med en vennlighet og hjelpsomhet landet er viden kjent for. Smilene sitter alltid løst i møte med noen av de 23 millionene som bor der.(Bilde fra Grandbell Hotel, Colombo)


Opplev det spennende bylivet

Colombo er blitt en moderne storby med et variert og spennende tilbud av restauranter, kulturopplevelser, parker og kasinoer, for å nevne noe. Stadig flere hoteller tilbyr "high tea" med fasjonable Shangri la som den desidert beste, en opplevelse du uten tvil bør unne deg om du velger å bo noen dager i Colombo. På søndager kan flere av byens beste hoteller tilby "boble brunch" med et rikholdig utvalg av lokale og internasjonale retter og en dessert buffet som kan friste med det meste. Her kan du drikke musserende vin i tre timer til ende for en pris man bare kan drømme om i Norge. En luftig tur med Tuk tuk, det mest vanlige fremkomstmiddelet i Sri Lanka, hører også med når man besøker denne øya, den tar deg raskt av sted til neste opplevelse i en etterhvert travel og svært så pulserende by.


Tekstforfatter Jarl Ovesen

Comments


bottom of page