top of page

ØSTKYSTEN

Foto: TravelStock

Bli med på en uforglemmelig gruppereise til Sri Lanka, med norsk reiseleder!

14 dager på Sri Lanka, fullspekket av opplevelser, kultur, historie og strender. Du får oppleve blant annet Tannens Tempel i Kandy, Løveklippen og Tempelgrottene i Dambulla, frodige, grønne landskap og te-plantasjer i høylandet, fossefall og Sri Lanka sine fantastiske strender! 

Datoer:

 • 30.04.2020 - 15.05.2020. (Påmeldingsfrist: 20.02.2020)

 • 23.09.2020 - 08.10.2020. (Påmeldingsfrist: 23.06.2020)

REISEPLAN

Dag 1- 3: Colombo - Mount Lavinia Hotel

Dag 1 er det avreise fra Oslo, og dere vil ankomme Sri Lanka neste morgen. På Colombo International Airport  vil dere bli ønsket velkommen og hentet av Jarl, som skal være deres reiseleder på denne fantastiske øya i Indiahavet.


Herfra går turen til Mount Lavinia hotel, som ligger ca. en times kjøretur unna. Mount Lavinia hotell var opprinnelig hjemmet til en britisk guvernør, og her kan dere høre om den sagnomsuste kjærlighetshistorien mellom guvernøren og den vakre danserinnen Lavinia. 

 

Den første dagen vil være til fri disposisjon, enten dere velger å benytte dere av hotellstranden eller bassenget på terrassen, eller om dere ønsker å utforske byen. Colombo har mye å by av severdigheter, templer, museer, shoppingsenter, restauranter og uteliv.

Etter en avslappende dag, vil det neste dag bli en busstur inn til Colombo hvor det blir et besøk til Gangaramayatempelet som er det eldste tempelet i byen.

Dag 1-3: Colombo
Dag 4-5: Sigiriya

Etter en god frokost, starter dere på selve rundreisen. Underveis blir det et stopp ved Pinnawala. Her vil det bli lunsj ved et av hotellene nede ved elven. Samtidig kan dere oppleve elefantene fra elefantbarnehjemmet komme vandrende nedover gaten for å ta sitt morgenbad.

Etter lunsj, blir det en ca. 3 timers kjøretur videre til Aliya Resort & Spa hotel, og for de som har lyst, blir det tid til et bad før middag.

I løpet av oppholdet, vil det bli et besøk til følgende severdigheter som ligger på UNESCOS verdensarvliste, og som også er en del av øyas «kulturelle triangel»:

Sigiriya – Løveklippen, her bodde kong Kashyapa for ca. 1600 år siden. Historien forteller at kongen røpet at det ikke var Kashyapa som skulle arve byen Anuradhapura og resten av kongeriket, men hans bror.  Da ble han så sint at han murte den gamle kongen (sin far) inn i veggen. For å unngå sin brors hevn,  rømte han hit med hele sitt hoff. Han bygde et stort palass på toppen av den 180 m høye klippen. Der var det blomsterhager, en trone av granitt, svømmebasseng og vannreservoar.

Dambulla- Tempelgrottene, ligger på en 160 m høy granittklippe. En konge skal ha søkt tilflukt i grottene for ca. 2000 år siden, og det var han som fikk sine beste håndverkere i gang med å male fresker, hugge statuer og forme gipsfigurer av Buddha. Siden har flere fulgt opp, og i dag er det 153 versjoner av Buddha (malt, meislet og hugget ut i stein)

For de som ønsker en unik lokal ayurveda-spa, er Dambulla stedet for en slik opplevelse. Ta bare kontakt med Jarl, så kan han reservere tid for en ayurveda-behandling. 

Dag 4 - 5: Sigirya - Aliya Resort & Spa Hotel

Dag 6 - 7: Trincomalee - Anilana Hotel

I dag går turen videre ca. 3 timers kjøretur mot vakre østkysten.

Ved lunsjtid kommer dere frem til Trincomale, og til den flotte resorten Anilana hotel, som ligger fint til plassert ved Nilaveli-stranden.  Avslapning, sol og bading ved resorten.

Etter frokost dagen etter, blir det tid til kulturelle innslag hvor det blir et besøk til det hinduistiske tempelet Koneswaram. Tempelet var bygget til den hinduistiske guden Shiva. Byen er også kjent for sine naturlige havner.

Pigeon island ligger rett ut fra hotellstranden, og for de som ønsker å snorkle, kan man leie utstyr og båt og reise ut til øya en av dagene.

Dag 6-7: Trincomalee

Etter frokost vil det bli en ca. 3 timers reise sørover langs østkysten til Pasikudha. Her skal dere bo ved Maalu Maalu resort. 

 

Sol, avslapning og nydelig mat og drikke venter ved denne flotte resorten. Her er det muligheter for vannsports-aktiviteter som bl.a. vannski, snorkling, bananbåt, samt strand- og resort-aktiviteter som badminton, strandvolleyball, vann-polo, eller benytte seg av treningsrom.

Dag 8-10: Pasikudha

Dag 8 - 10: Pasikudha - Maalu Maalu Hotel

Dag 11 - 12: Ella - Flower Garden Hotel

Etter noen avslappende dager i Pasikudha, blir det noen timer i bil denne dagen. Dere forlater østkysten og reiser sørover og opp i høylandet mot Ella.

Underveis vil det bli et besøk til Polonnaruwa, som var den andre konge-hovedstaden i Sri Lanka rundt år 1000. 

I dag er denne antikke byen fortsatt en av de best bevarte fortidsminner på øya. Mektige ruiner og rester av storslåtte vanningsanlegg vitner om en høytstående ingeniørkunst. (UNESCOS liste).

På ettermiddagen/kveld kommer dere frem til koselige Ella Flower Garden hotel, som ligger fint plassert i høyden med en nydelig utsikt i fredelige omgivelser

Ella er en vakker liten by, som ligger på en høyde ca. 1000 meter over havet, Byen ligger i utkanten av Sri Lanka`s Hill Country, og har et litt kjøligere klima enn sine omgivelser pga sin høyde.

Her kan man ta en spasertur gjennom te-plantasjer til Little Adams Peak, som ligger sør-øst for sentrum og rett ved hotellet.

Om dere ønsker, kan dere ta en litt mer anstrengende tur opp til Ella Rock, for så å se den flotte utsikten over Hill Country.

 

I område vil dere også kunne oppleve fossen Ravana Falls, noe som singaleserne er veldig stolte av. Anbefaler en rusletur fra hotellet og gjennom skogen til togbruen Nine Arch Bridge.

Denne morgenen venter en togtur fra Ella til Nuwara Eliya (Nano Oya). Denne vakre togturen tar ca. 4 timer, og vel fremme, vil bussen hente dere på togstasjonen i Nano Oya.

Det var engelskmennene som gjorde Nuwara Eliya kjent under kolonitiden. Her bygde de herskapelige fritidsboliger for å trekke seg tilbake fra fuktigheten i lavlandet. Teen vokser mange steder på Sri Lanka, også nær kysten, men de fineste tebladene finner man her oppe i en høyde på over 1500 m.   

  

Området har et litt kjøligere klima, slik en norsk sommer kan være. Ta gjerne med fleece eller jakke til kvelden.

Dag 11-12: Ella
Dag 13: Nuwara Eliya

Dag 13: Nuwara Eliya - Grand Hotel

Dag 14: Kandy - Amaya Hotel

Denne dagen blir det en ca. 3 timers kjøretur til Kandy.

På veien vil det bli tid til et stopp ved en te-plantasjene for en omvisning rundt på fabrikken. 

I Kandy skal dere bo ved Amaya hotel som ligger fint plassert i grønne omgivelser i åssiden. Kandy er også den viktigste buddisktiske byen på øya, og er en del av det «kulturelle triangel». UNESCO.

Grønne høydedrag omkranser byen som ligger ved en kunstig innsjø

Det var i Kandy den siste kongen av Ceylon regjerte. Engelskmennene møtte stor motstand og hadde store nederlag, før de til slutt vant herredømme over byen i 1815.

Dag 14: Kandy
Dag 15-16: Hjemreise
Inkludert i prisen

Da er avreisedagen kommet, men dere vil ha hotellrommet frem til avreise på kvelden. I løpet av dagen blir det tid til å besøke «Tannens Tempel» der «Buddhas tann» ligger godt bevart. (UNESCOS liste).

Avreise til flyplassen på kvelden etter middag på hotellet.

Ankomst til Oslo på dag 16.

Dag 15 - 16: Hjemreise

 • Pris pr. person i delt dobbeltrom: 29 500,-

 • Singelrom kan også bestilles mot et pristillegg

INKLUDERT I PRISEN

Flyreise

 • Flyreise, tur/retur - Oslo Lufthavn og Colombo Internarional Airport 

Måltider

 • 14 x frokost og middag ved hotellene

 • 3 x lunsjer på rundreise

 • Drikke ikke inkludert

Attraksjoner

 • Attraksjonene som blir besøkt underveis på reisen er inkludert i prisen. 

Hotell

 • 14 hotellnetter, ved 3 og 4-stjerners hotell. 

Transport

 • Buss for hele rundreisen

 • Togbilletter 

Norsk reiseleder

 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder vil være med på hele rundreisen.

FORBEHOLD & VILKÅR

 • Tar forbehold om pris og valuta-endring

 • Små justeringer i programmet kan forekomme

 • Hotell kan endres, men vil være lik standard

 • Minimum 10 reisende for norsk reiseleder

 • Tar forbehold om trykkfeil

Forbehold & Vilkår

PÅMELDING

Påmeldelse

Meld deg på eller vis din interesse gjennom Ceylon Travel sitt kontaktskjema her:

bottom of page