top of page

SØR-VESTKYSTEN

Bli med på en uforglemmelig gruppereise til Sri Lanka, med norsk reiseleder!

14 dager på Sri Lanka, fullspekket av opplevelser, kultur, historie og strender. Du får oppleve blant annet Safari i nasjonalparken Udawalawa, Tannens Tempel i Kandy, Løveklippen og Tempelgrottene i Dambulla, frodige, grønne landskap og te-plantasjer i høylandet, fossefall, matlagingskurs og Sri Lanka sine fantastiske strender! 

Datoer:

 • 20.11.2020 - 05.12.2020. (Påmeldingsfrist: 20.08.2020)

REISEPLAN

Dag 1 er det avreise fra Oslo, og dere vil ankomme Sri Lanka neste morgen. På Colombo International Airport  vil dere bli ønsket velkommen og hentet av Jarl, som skal være deres reiseleder på denne fantastiske øya i Indiahavet.


Herfra går turen til Mount Lavinia hotel, som ligger ca. en times kjøretur unna. Mount Lavinia hotell var opprinnelig hjemmet til en britisk guvernør, og her kan dere høre om den sagnomsuste kjærlighetshistorien mellom guvernøren og den vakre danserinnen Lavinia. 

 

Den første dagen vil være til fri disposisjon, enten dere velger å benytte dere av hotellstranden eller bassenget på terrassen, eller om dere ønsker å utforske byen. Colombo har mye å by av severdigheter, templer, museer, shoppingsenter, restauranter og uteliv.

Etter en avslappende dag, vil det neste dag bli en busstur inn til Colombo hvor det blir et besøk til Gangaramayatempelet som er det eldste tempelet i byen.

Dag 1- 3: Colombo - Mount Lavinia Hotel

Dag 4-5: Sigiriya

Dag 6: Kandy - Amaya Hotel

Denne dagen blir det en ca. 3 timers kjøretur sørover til Kandy. 

I Kandy skal dere bo ved Amaya hotel som ligger fint plassert i grønne omgivelser i åssiden.

 

Kandy er den viktigste buddhistiske byen på øya og er også en del av det «kulturelle triangel». UNESCO. Det var i Kandy den siste kongen av Ceylon regjerte. Engelskmennene møtte stor motstand og hadde store nederlag, før de til slutt vant herredømme over byen i 1815.

Dag 6: Kandy

Etter en god frokost, starter dere på selve rundreisen. Underveis blir det et stopp ved Pinnawala. Her vil det bli lunsj ved et av hotellene nede ved elven. Samtidig kan dere oppleve elefantene fra elefantbarnehjemmet komme vandrende nedover gaten for å ta sitt morgenbad.

På ettermiddagen kommer dere frem ved flotte Aliya Resort & Spa hotel, og for de som har lyst, blir det tid til et bad før middag.

I løpet av oppholdet, vil det bli et besøk til følgende severdigheter som ligger på UNESCOS verdensarvliste, og som også er en del av øyas «kulturelle triangel»:

Sigiriya – Løveklippen, her bodde kong Kashyapa for ca. 1600 år siden. Historien forteller at kongen røpet at det ikke var Kashyapa som skulle arve byen Anuradhapura og resten av kongeriket, men hans bror.  Da ble han så sint at han murte den gamle kongen (sin far) inn i veggen. For å unngå sin brors hevn,  rømte han hit med hele sitt hoff. Han bygde et stort palass på toppen av den 180 m høye klippen. Der var det blomsterhager, en trone av granitt, svømmebasseng og vannreservoar.

Dambulla- Tempelgrottene, ligger på en 160 m høy granittklippe. En konge skal ha søkt tilflukt i grottene for ca. 2000 år siden, og det var han som fikk sine beste håndverkere i gang med å male fresker, hugge statuer og forme gipsfigurer av Buddha. Siden har flere fulgt opp, og i dag er det 153 versjoner av Buddha (malt, meislet og hugget ut i stein)

For de som ønsker en unik lokal ayurveda-spa, er Dambulla stedet for en slik opplevelse. Ta bare kontakt med Jarl, så kan han reservere tid for en ayurveda-behandling. 

Dag 4 - 5: Sigirya - Aliya Resort & Spa Hotel

På ettermiddagen, etter ca. 3 timers kjøring fra Kandy, kommer dere frem til fjellene i Nuwara Eliya. Området har et litt kjøligere klima, slik en norsk sommer kan være. Ta gjerne med fleece eller jakke til kvelden. På veien vil det bli tid til et stopp ved en te-plantasjene for en omvisning rundt på fabrikken.

Det var engelskmennene som gjorde Nuwara Eliya kjent under kolonitiden. Her bygde de herskapelige fritidsboliger for å trekke seg tilbake fra fuktigheten i lavlandet. Teen vokser mange steder på Sri Lanka, også nær kysten, men de fineste tebladene finner man her oppe i en høyde på over 1500 m.     

Dag 7: Nuwara Eliya

Dag 7: Nuwara Eliya - Grand Hotel

Dag 8 - 9: Ella - Flower Garden Hotel

Denne morgenen venter en togtur fra Nuwara Eliya (Nano Oya) til Ella. Denne vakre togturen tar ca. 4 timer, og vel fremme, vil bussen hente dere på togstasjonen i Ella.  I Ella skal dere bo ved koselige Ella Flower Garden hotel, som ligger fint plassert i høyden med en nydelig utsikt i fredelige omgivelser.

Ella er en vakker liten by, som ligger på en høyde ca. 1000 meter over havet. Byen ligger i utkanten av Sri Lanka`s Hill Country, og har et litt kjøligere klima enn sine omgivelser pga sin høyde.

Her kan man ta en spasertur gjennom te-plantasjer til Little Adams Peak, som ligger sør-øst for sentrum og rett ved hotellet.

Om dere ønsker, kan dere ta en litt mer anstrengende tur opp til Ella Rock, for så å se den flotte utsikten over Hill Country.

I område vil dere også kunne oppleve fossen Ravana Falls, noe som singaleserne er veldig stolte av. Anbefaler en rusletur fra hotellet og gjennom skogen til togbruen Nine Arch Bridge. 

Etter frokost går turen videre sørover i landet, der ville dyr og flott natur i skjønn forening venter ved nasjonalparken i Udawalawe.

Her skal dere bo ved  Grand hotel,  som ligger rett ved nasjonalparken. Det vil enten bli en ettermiddagssafari eller morgensafari dagen etter i  jeep med sjåfør og tracker

  

Udewalawa nasjonalpark ble etablert  i juni 1972, og er en av de 5 største nasjonalparker i Sri Lanka..

Dag 8-9: Ella
Dag 10: Udawalawa

Dag 10: Udawalawa - Grand Hotel

Dag 11 - 14: Thalpe - Sayura Beach Hotel

Etter jungel og safari i nasjonalparken, vil dere denne dagen reise sørover mot kysten til Thalpe, som ligger litt i utkanten av Unawatuna stranden. Turen hit tar ca. 4 timer. 

Dere skal bo ved det lille koselige Sayura Beach hotel, som ligger flott plassert på strandet med fin utsikt til Indiahavet. Alle rom er med balkong og havutsikt.

Her er det enkelt å reise til omliggende steder, surfe, ta hvalsafari, snorkle i det naturlige havbassenget som er omkranset av koraller rett ved hotellet, samt benytte seg av små restauranter og barer på stranden

Mens dere bor i Thalpe, vil det bli satt opp en ettermiddagstur til historiske «Galle Fort», som ble bygget i 1588 av portugiserne, og videre utbygd av nederlenderne fra ca. 1650.            

Inne i fortet finner man mange trange smug, barer, restauranter og små hotell. Galle Fort finnes også på listen til UNESCO. 

Det vil også bli tid til et besøk til et skilpaddeklekkeri som ligger rett ved hotellet. Hele 5 av 7(8) skilpaddearter klekkes ut på strendene i Sri Lanka. 

Dere skal også få delta på et matlagingskurs ved Unawatuna, hvor dere skal få lage Sri lankas lokale ris & curry.

Dag 11-14: Thalpe
Dag 15-16: Hjemreise
Inkludert i prisen

Da er avreisedagen kommet, men dere vil ha hotellrommet frem til avreise på kvelden. Avreise til flyplassen på kvelden etter middag på hotellet.

Ankomst til Oslo på dag 16.

Dag 15 - 16: Hjemreise

 • Pris pr. person i delt dobbeltrom: 29 500,-

 • Singelrom kan også bestilles mot et pristillegg

INKLUDERT I PRISEN

Flyreise

 • Flyreise, tur/retur - Oslo Lufthavn og Colombo Internarional Airport 

Måltider

 • 14 x frokost og middag ved hotellene

 • 3 x lunsjer på rundreisen

 • Drikke ikke inkludert

Attraksjoner

 • Attraksjonene som blir besøkt underveis på reisen er inkludert i prisen. 

Hotell

 • 14 hotellnetter, ved 3 og 4-stjerners hotell. 

Transport

 • Buss for hele rundreisen

 • Togbilletter 

Norsk reiseleder

 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder vil være med på hele rundreisen.

FORBEHOLD & VILKÅR

Forbehold & Vilkår
 • Tar forbehold om pris og valuta-endring

 • Små justeringer i programmet kan forekomme

 • Hotell kan endres, men vil være lik standard

 • Minimum 10 reisende for norsk reiseleder

 • Tar forbehold om trykkfeil

PÅMELDING

Påmeldelse

Meld deg på eller vis din interesse gjennom Ceylon Travel sitt kontaktskjema her:

bottom of page